Aktuellt

Hantverk-Kurser-Föredrag-Shop

Aktuella kurser

Aktuella kurser hittar du under facebooksidan Flodaros-hantverk kurser och föredrag. Klicka på facebooksymbolen här och gå in under evenemang så ser du hur och var man kan anmäla sig.


Webshop! November 2020Jag har blivit med webshop! Äntligen kan du hitta allt du behöver i påsömsväg på ett och samma ställe! Garner i två olika kvaliteter och prisklasser. Nålar, kläde, märkpennor mm. mm. Och vill du inte brodera själv så finns några färdiga alster också!


Designsamarbete 2020I februari 2020 fick jag en förfrågan om att göra broderier på en klänning som skulle visas vid en prisutdelning. Det var opersångerskan Anna Eklund Tarantino som tillsammans med Operafesten i Dala-Floda ficktmottaga Jussi Björlingpriset 2020. Anna ville gärna ha en representativ klänning med anknytning till bygden och vände sig till designern och skräddaren Eric Zacharias Windbacke som i sin tur kontaktade mig. Eric Zacharias var också med och skapade miss universums aftonklänning 2015.


Klänningen "Tro, hopp och kärlek" blev helt klar i augusti 2020. Broderitimmarna uppgick till ca 400 timmar. Ett fantastiskt roligt uppdrag!
Selvedge Issue 96 NordicOerhört stolt att få representera Sverige och påsömmen i seneaste numret av den anrika tidskriften Selvedge Magazine. Här kan man beställa lösnummer:

https://www.selvedge.org/collections/magazines/products/issue-96-nordicNytt garn! 2020

Ni som gått kurs eller känner mig vet att jag länge letat efter en ny leverantör av garner. Men det har inte varit lätt eftersom jag ställer höga krav. Mina kriterier är ett löst kamgarnsspunnet garn (vi har dessvärre inget kamgarnsspinneri i Sverige) ca 4 trådar, ca 300-330 m/hg, 100% merinoull som inte utsatts för varken besprutning eller mulesing, ej superwash behandlat, ekoframställt så att fåren har det bra. Jag har letat i England, i Norge, i Sverige, i Estland....och varje gång har det varit något av ovanstående som inte stämmer...


Men nu har jag ÄNTLIGEN lyckats. Det är ett samarbete med Anna som färgar underbara färger i hennes företag

https://www.dandelionyarns.se/

Garnet är spunnet av Rosy Green Wool, i Portugal och är GOTS-certifierat. De flesta färger som Anna använder är också GOTS-certifierade.
Garnet har 320 meter per hekto. 5-trådigt. Det är merinofår från Patagonien som blir fint behandlade och är inte besprutade eller mulesing. Sen har jag ju fått bestämma alla färger i samråd med Anna! Förhoppningsvis kan jag till sommaren få igång webbshopen och sälja både garn och också materialsatser här på hemsidan.


Dalatour med bok och utställning v 45-49, 2019


Dalarnas hemslöjd i Falun v 45.


Mora hemslöjd v 46-47


Hemslöjden i Leksand v. 48-49


Författarmöte med mig och Karin Kahnlund:


19/11 Atelje vävglädje kl 16-18:30

29/11 Floda Hemslöjd kl 16

2/12 Leksands hemslöjd kl 18


Kontakt


Anna-Karin Jobs Arnberg

info@flodaros.se +4673-6351870

© Copyright. All Rights Reserved.

Anna-Karin Jobs Arnberg


Mästarbrev i broderi

Master craftsman in embroidery